ADHD-Coaching, Volwassenen met ADHD
Video Coaching©     
Begeleiding op afstand met behulp van een webcam en internetverbinding.

Praktijk ADD Rem heeft enige landelijke bekendheid. Dit heeft tot gevolg dat ik regelmatig gebeld of gemaild werd vanuit andere regio's dan Groningen en soms zelfs vanuit het buitenland. Deze bellers en mailers moest ik vaak teleurstellen. Ik kon hen vaak niet verwijzen naar een hulpverlener of supervisor in de eigen regio en vanwege de afstand niet zelf in begeleiding nemen.
Maar de ontwikkelingen razen voort en dus is er nu een goede oplossing; Video Conferencing.


                                                                        Corna Dirks, Praktijk ADD Rem

Vrij vertaald een conferentie m.b.v. videobeelden. Dat klinkt erg zakelijk en weerspiegelt niet echt de werkrelatie die ik met mijn cliënten heb. Een betere benaming voor deze vorm van begeleiding, supervisie of Coaching is 'Video Coaching'.

Praktijk ADD Rem biedt daarmee de mogelijkheid van begeleiding op afstand. Dit geldt voor zowel coaching en supervisie, als voor psycho-sociale begeleiding. Vanzelfsprekend is dit niet alleen geschikt voor cliënten voor wie de reisafstand een probleem is, maar ook heel geschikt voor mensen die aan huis gebonden zijn.

Voor Video Coaching is nodig:

 Een computerverbinding
 Een webcamera
 Een microfoon
 Software

De woonafstand is dan niet meer van belang, zolang u maar redelijk overweg kunt met een computer en beschikt over een snelle internetverbinding.

Praktijk ADD Rem is per 1 september 2011 gevestigd in Regio Amsterdam. Woont u te ver of bent u aan huis gebonden dan is Video Coaching voor u een goede optie. Wilt u zich aanmelden, mail dan gerust. Of bel 06 - 14694722(graag binnen kantoortijden).

Last update augustus 2011, Corna Dirks.